Sinds 2014 zijn horecabedrijven verplicht aan gasten allergeneninformatie te verstrekken wanneer zij daarom vragen.
Veel medewerkers van horecabedrijven zijn niet goed bekend met voedselallergieën en de aanwezigheid van allergenen in het voedsel en de gerechten die zij aanbieden.
De e-learning cursus “Allergenen in de horeca” maakt horecamedewerkers beter bekend met allergenen. Ze weten hoe een besmetting kan ontstaan, hoe deze kan worden voorkomen, wat de wettelijke informatieverplichting betekent en welke rol zij daarin hebben.
Voor wie?
Deze online training is geschikt voor iedereen die in de horeca werkt; ondernemers, restaurantmanagers, bedienend personeel, koks, (sous)chefs en overig keukenpersoneel.
Onderwerpen
- Wat is een voedselallergie?
- Verschillende soorten allergenen
- Allergenenbesmetting voorkomen
- Bedrijfsmaatregelen
- Allergenen en wetgeving
- Toetsing*
Doel
- Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
- Wat een voedselallergie is en wat allergenen zijn.
- Op welke manier een besmetting met allergenen voorkomen kan worden.
- Belangrijke wetgeving omtrend allergenen.