15 mei 2020

Covid-19 richtlijnen voor levensmiddelenproducenten

De BRCGS (de nieuwe naam voor BRC) en IFS hebben recent beide een document opgesteld en gepubliceerd over het omgaan met Covid-19 in relatie tot voedselveiligheid.

De BRCGS heeft naast het 13 pagina tellende document ook een checklist opgesteld met de 15 belangrijkste punten.
De IFS heeft een 12 pagina tellend document opgesteld hoe om te gaan met deze crisis.

Waar de BRCGS de focus meer legt op de impact op het kwaliteitsmanagement systeem, geeft IFS meer een puntsgewijze opsomming waar rekening mee te houden.

In het kort geldt voor beide: Bekijk de impact van Covid-19 op uw beleid, personeel, productie, trainingen, inkoop en alle andere processen.

Houd daarnaast alle wijzigingen en updates omtrent deze crisis van de overheid in de gaten.

Ons advies is om de impact van Covid-19 op uw organisatie, te integreren in uw bestaande documenten, zoals beleid, contextanalyse, crisisprocedure, hygiëneregels, en bezoekersregeling.

Hulp nodig?

Heeft u vragen of ondersteuning nodig? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of mail naar info@precon.group

Auteur

Petra Ligtvoet
Petra Ligtvoet

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte