2 april 2024

De nieuwe IFS Broker versie 3.2, wat is nieuw?

Onlangs lanceerde IFS de nieuwe versie 3.2 voor de Broker standaard. Vanaf 1 juli worden audits volgens de nieuwe standaard uitgevoerd.

Voor wie is deze standaard bedoeld?

De IFS Broker standaard is van toepassing op bedrijven die handelsactiviteiten uitvoeren, dit kan zijn als tussenpersoon, handelaar of importeur. Een belangrijk kenmerk is dat er geen fysieke producten op de locatie worden geproduceerd of opgeslagen. De standaard is van toepassing op bedrijven werkzaam met voedingsmiddelen, verpakkingen, huishoudelijke producten en persoonlijke verzorgingsproducten.

Wat zijn de wijzigingen in versie 3.2

Er zijn vooral wijzigingen doorgevoerd in het auditprotocol, om de IFS Broker standaard in lijn te brengen met de andere IFS standaarden. De belangrijkste wijzigingen zetten we voor u op een rijtje:

  • In IFS Broker versie 3.2 wordt de Star status geïntroduceerd. Indien de audit onaangekondigd is uitgevoerd, wordt dit op het certificaat en in de IFS Database zichtbaar gemaakt door de Star status.
  • Een B-score wordt toegekend wanneer net niet volledig aan de norm wordt voldaan. De B-score is in versie 3.2 opnieuw een afwijking, waardoor hiervoor een correctie of corrigerende maatregel nodig is, dit heeft als doel continu verbeteren te stimuleren. In de vorige versie werd een B-score toegekend bij een aandachtspunt, welke in de toekomst mogelijk tot een afwijking zou leiden.
  • In de vorige versie kon een B-score niet worden toegekend aan een Knock-Out vereiste. In versie 3.2 is dit wel weer mogelijk. Daarentegen is een C-score niet meer mogelijk, waar dit voorheen wel was. Ook de toegekende scores bij een Knock-Out vereiste zijn aangepast. In versie 3.2 worden bij een B-score 0 punten toegekend. In de vorige versie werden bij een C-score nog 5 punten toegekend.

In deel 2, de lijst met vereisten zijn geen wijzigingen aangebracht.

Ondersteuning nodig?

Benieuwd wat de impact van de wijzigingen voor uw bedrijf is? Of wil u uw bedrijf gaan certificeren volgens de IFS Broker standaard? Door een nulmeting te laten uitvoeren door één van onze consultants, heeft u snel inzicht wat het voor uw bedrijf betekent. Uiteraard kan Précon ook ondersteunen bij de implementatie van deze standaard.

Wij helpen u graag verder. Voor vragen of ondersteuning neemt u contact met ons op via +31 (0)30 65 66 010 of info@precon.group.

Auteur

Bas Moolenschot
Bas Moolenschot

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte