9 december 2020

Een stap dichter bij etikettering van alcoholische dranken

Op 1 december 2020 heeft De Tweede Kamer ingestemd op het voorstel van Staatssecretaris Paul Blokhuis om de Drank- en Horecawet te wijzigen. Het wetsvoorstel moet nog door de Eerste Kamer goedgekeurd worden, maar kan niet meer gewijzigd worden. Na goedkeuring van de Eerste Kamer zal de wet naar verwachting op 1 juli 2021 in werking treden onder de hernoemde naam “de Alcoholwet”.

Wat opvalt is dat in de toekomstige Alcoholwet niets is geregeld over de verplichte etikettering van alcoholische dranken. Wel hebben de Kamerleden Niels van den Berge en Wim-Jan Renkema een motie ingediend met het verzoek aan de regering om de mogelijkheid van verplichte etikettering van alcoholische dranken te onderzoeken. Het gaat dan specifiek over twee punten, namelijk:

  • het vermelden van de hoeveelheid alcoholeenheden, calorieën en suiker
  • de vermelding van een waarschuwing over het veilig consumeren van alcohol.

De Tweede Kamer heeft deze motie aangenomen en nu is het afwachten of het verplicht gesteld zal worden in Nederland.

We houden u graag op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van alle wijzigingen in wet- en regelgeving voor de voedingsmiddelenindustrie? Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een abonnement op de Food Law Guide en ontvang wekelijks uitsluitend de voor uw product relevante wijzigingen in uw mailbox.

Daarnaast kunt u altijd contact opnemen via +31 (0)30 – 65 66 010of mail naar info@precon.group.

Auteur

Najda Kajdic
Najda Kajdic

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte