3 januari 2022

Gratis webinar voedselveiligheidscultuur op 17 februari

Een goede voedselveiligheidscultuur bereik je door bij medewerkers de bewustwording te verhogen en het gedrag te verbeteren. Toch ligt het niet alleen bij de medewerkers. Om een goede voedselveiligheidscultuur te bewerkstelligen, is meer nodig. Het kwaliteitssysteem is natuurlijk van belang, net als het beleid en de doelen van de organisatie. Het uitdragen hiervan door het management is dan onontbeerlijk, want als de manager zich niet aan de regels houdt, is het moeilijk om de medewerkers ervan te overtuigen dat zij dat wel moeten doen.

Sinds de komst van BRC Food 8 is voedselveiligheidscultuur een belangrijk begrip geworden in de voedingsmiddelenindustrie. Het is opgenomen in de Codex Alimentarius en daarmee in alle GFSI-erkende standaarden, zoals IFS en FSSC22000. Levensmiddelenbedrijven moeten nu ook wettelijk zorgen voor het opzetten, in stand houden en bewijzen van een passende voedselveiligheidscultuur binnen het bedrijf. Maar hoe maak je dit inzichtelijk? En hoe maak je aantoonbaar hoe het met de voedselveiligheidscultuur gesteld is?

Op 17 februari om 10.00 uur geeft Précon een gratis webinar van een uur met daarin praktische handvatten hoe om te gaan met de wettelijk verplichte voedselveiligheidscultuureisen. Schrijf je hieronder in en ontvang een paar dagen van te voren de link om deel te nemen in je mailbox.

Webinar Voedselveiligheidscultuur

Auteur

Bas Moolenschot
Bas Moolenschot

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte