1 april 2020

Het verleden, het heden en de toekomst van HACCP: Deel 1 Food Safety Bow Tie

Werk jij ook dagelijks aan het verbeteren van de voedselveiligheid? Dan hebben wij hier drie video’s over belangrijke onderwerpen waarover wij jou graag meer vertellen. De video’s zijn een initiatief van Paul Besseling, consultant bij Précon Consulting Group.

In de eerste video legt Paul het principe uit van het Food Safety Bow Tie (FSBT). Hij laat zien hoe deze benadering jou gaat helpen bij het begrijpen van HACCP. De tweede video gaat over de manier waarop het Food Safety Bow Tie aansluit op HACCP volgens in ISO 22000. De derde video gaat over de herziening van het HACCP-systeem in de General Principles of Food Hygiene.

Deel 1: Food Safety Bow Tie

Deel 2 wordt op 15 april online gezet.

Wie is Paul?

Paul heeft een Bachelor Voedingsmiddelentechnologie en werkt al sinds 1995 aan het toepassen van HACCP en het verbeteren van de voedselveiligheid. Hij nam deel aan de werkgroep voor de herziening van ISO 22000:2018. Als ISO-officier werkt Paul mee aan het opstellen van de aankomende vijfde versie van de General Principles of Food Hygiene van de Codex Alimentarius. Als vernieuwer van de HACCP-benadering bestudeerde hij verschillende methodes voor risicomanagement en sinds 2016 is Paul officieel erkend als de uitvinder van het Food Safety Bow Tie.

Twee internationale online trainingen

Binnenkort start de inschrijving voor twee internationale online trainingen. De eerste training heet “How to become a HACCP-expert” en is voor bedoeld voor al diegenen die op een professionele manier werkzaam zijn aan het verbeteren van de voedselveiligheid. Dus als jij werkt als kwaliteitsmanager, auditor of overheidsinspecteur dan is dit dé training om aan deel te nemen. De tweede training is de “Masterclass hazard- and risk management”. Deze training is bedoeld voor deelnemers die al ervaring hebben met de toepassing van HACCP en die hun kennis en vaardigheid graag verder willen ontwikkelen. Meer weten over dit onderwerp? Je kunt contact opnemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of mail naar info@precon.group of kijk op onze expertisepagina voedselveiligheid..

Auteur

Paul Besseling
Paul Besseling

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte