4 december 2020

Hoe betrouwbaar is uw productdata?

Het hebben van betrouwbare productdata wordt steeds belangrijker. Vaak wordt het kunnen overhandigen van betrouwbare productdata door uw klanten geëist alvorens uw product kan worden opgenomen in het assortiment. Maar hoe zorgt u er zelf voor dat de productdata van uw leveranciers betrouwbaar en up-to-date is? En hoe beheert u deze veelheid aan informatie?

Het online beheren van uw productdata kan de oplossing zijn. De module specificatiebeheer van Quasydoc biedt vele mogelijkheden voor het beheren van uw productdata. Zowel voor productiebedrijven met vele recepturen, alsook voor bijvoorbeeld brokers waarbij het vooral draait om het beheren van de specificaties, kan de module van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf.

Met de module specificatiebeheer is het mogelijk het gehele traject van leveranciersinformatie tot aan het etiket te automatiseren. U kunt uw leveranciers toegang geven tot een afgesloten omgeving van het systeem. Uw leveranciers kunnen zelf alle informatie met betrekking tot de grondstof invoeren of wijzigen. Hierdoor bent u er zeker van dat u te allen tijde beschikt over informatie die up-to-date is.

Op basis van de leveranciersinformatie van de verschillende grondstoffen en de samenstelling van uw product, maakt u eenvoudig een eindproductspecificatie. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk direct een etiket op te maken en te printen via bijvoorbeeld Nicelabel. En wist u dat het sinds kort mogelijk is productdata te koppelen aan GS1 en PSinFoodservice, waardoor u deze systemen niet handmatig hoeft te vullen.

De toegevoegde waarde

Ten aanzien van uw productdata kan de module specificatiebeheer van Quaysdoc op meerdere vlakken van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf.

  • Goede en betrouwbare productdata geeft u onderscheidend vermogen bij uw klanten;
  • Risicobeheersing doordat u als gevolg van juiste etiketinformatie de kans op een recall drastisch verlaagt;
  • Door uw informatiestromen te digitaliseren bespaart u veel tijd, doordat het aantal handelingen wordt gereduceerd.
  • Als gevolg van bovengenoemde punten kan ook een aanzienlijke kostenbesparing worden bewerkstelligd.

Aan de slag?

Meer informatie over Quasydoc vindt u hier. Daarnaast gaan we uiteraard graag met u in gesprek om de toegevoegde waarde van Quasydoc voor uw bedrijf te bespreken. U kunt daarvoor contact opnemen via +31 (0)30 – 65 66 010 of mail naar info@precon.group.

Auteur

Bas Moolenschot
Bas Moolenschot

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte