5 mei 2023

Oeps! Een wetswijziging gemist.. hoe voorkom ik dat?

Vanuit normen en standaarden moet u over een systeem beschikken waarmee u op de hoogte blijft van geldende wetgeving. Maar voor veel levensmiddelenbedrijven is het een uitdaging om alle wijzigingen in relevante wet- en regelgeving bij te houden. Het is een tijdrovende klus en wanneer u eenmaal achter loopt is het een hele kluif om alle wijzigingen door te nemen. Om er wellicht vervolgens achter te komen dat u een wijziging heeft gemist en zo snel mogelijk de etiketten van een product moet aanpassen.

Gelukkig kan het ook in een paar minuten, met de tool van Précon, genaamd de Food Law Guide.

Wat is de Food Law Guide?

Allereerst heeft u met de Food Law Guide op één centrale plek een helder en duidelijk overzicht van uw wetswijzigingen. De wijzigingen zijn door onze redactie voor u klaargezet. Hier zit al een belangrijke tijdsbesparing, doordat de redactie dagelijks de bronnen langsloopt op zoek naar wijzigingen. Wekelijks ontvangt u een attenderingsmail. Door het instellen van een bedrijfsspecifiek profiel hoeft u enkel de voor u relevante wijzigingen door te nemen.

Het is ook mogelijk om per wijziging een beknopte toelichting van de redactie te lezen. Hier zit een volgende tijdsbesparing, doordat u aan de hand van de toelichting snel weet waar de wijziging over gaat.
Daarnaast heeft u met het instellen van een bedrijfsspecifiek profiel een overzicht van uw relevante wetten. Bij elke wet leest u wat de algemene strekking is, wat voor soort verplichtingen erin staan en voor wie de wet van toepassing is.

Uiteraard klikt u bij elke wijziging en/of wet gemakkelijk door naar de officiële geconsolideerde wetteksten.

Enquêteresultaten januari 2023

Begin dit jaar heeft Précon een enquête gehouden onder alle gebruikers van de Food Law Guide. Op de vraag of zij de Food Law Guide zouden aanbevelen scoort de Food Law Guide een dikke voldoende. Gebruikers zijn positief over het systeem en vinden het gemakkelijk in gebruik. De kwaliteit van de berichten wordt met hoge kwaliteit beoordeeld en de gebruikers oordelen dat zij goed op de hoogte zijn van wijzigingen.

Wat gebruikers het meest waarderen aan de Food Law Guide?

  • Actueel en overzichtelijk;
  • De toelichting van de redactie;
  • Berichten worden in een prettige lay-out opgesomd;
  • Eenvoudig in gebruik;
  • Op de hoogte van de laatste wijzigingen;
  • Vertaalslag door een Précon consultant wat een wijziging voor de organisatie betekent;
  • Wekelijkse attenderingsservice;
  • Alle wetgeving op één centrale plek verzameld.

Geïnteresseerd in een proefabonnement op onze Food Law Guide?

Wij helpen u graag verder. Neem contact op met foodlawguide@precon.group of bel +31 (0)30 – 65 66 010 of klik hier om op de pagina van de Food Law Guide te kijken.

Auteur

Roos van Kuijk
Roos van Kuijk

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte