3 januari 2024

Veranderingen GMP+ Feed Certification Scheme

Afgelopen 15 december 2023 heeft GMP+ International bekend gemaakt dat er verbeteringen in de documenten van het GMP+ Feed Certification Scheme zijn doorgevoerd en dat er twee nieuwe normatieve documenten gepubliceerd zijn.

De grootste veranderingen in de GMP+ Feed Safety Assurance en Feed Resposibility Assurance eisen zijn bij de volgende onderwerpen:

  • Inkoop
  • Productie en trade van Round Table on Responsible Soy (RTRS)
  • Verantwoord varkens- en pluimveevoeder
  • GMO

De twee nieuwe normatieve documenten in de GMP+ Feed Responsibility Assurance die gepubliceerd zijn gaan over:

  1. Carbon footprint van diervoeder: dit document is gepubliceerd voor het berekenen van de carbon footprint (CFP) van diervoeder bij mengvoederbedrijven. Dit document is een pilot en is enkel van toepassing op Nederlandse mengvoederbedrijven.
  2. Productie en handel van verantwoord diervoeder: deze is ontwikkeld om de productie en handel van verantwoorde soja (inclusief ontbossingsvrij) te waarborgen. Dit zijn de eerste voorbereidingen voor de inwerktreding van de EU-ontbossingsverordening (EUDR).

De wijzigingen zijn ook inzichtelijk in het volgende document op de website van GMP+ international. Zie: https://gmpplus.org/media/4gbfi2n5/s-9-1-en-20240101.pdf

Deze voorwaarden kunnen door GMP+ gecertificeerde bedrijven en Certificatie Instellingen vanaf 1 januari 2024 toegepast worden en dienen uiterlijk 1 januari 2025 geïmplementeerd zijn.

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@precon.group of +31 (0)30 – 65 66 010.

Auteur

Roos Reijmers
Roos Reijmers

Inschrijven nieuwsbrief Blijf op de hoogte