Uw partner voor Organisatieoptimalisatie
Organisaties in de voedingsmiddelenketen zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld door het vergroten van rendement, het beperken van verliezen in de productie of het anticiperen op de verandering van klanteneisen.
In veel gevallen worden instrumenten als TPM, Lean en 6 Sigma ingezet om tot verbetering te komen.
Kritisch op bedrijfsprocessen
Verbeteren vraagt een kritische blik naar de eigen organisatie. Welke zaken gaan goed en welke komen voor verbetering in aanmerking? Uitgangspunt bij de benadering van Précon is dat medewerkers veelal zelf nadenken over de effectiviteit van hun werk.
Zij hebben ideeën over hoe zaken makkelijker, sneller en goedkoper kunnen. Een enorm potentieel aan verbetermogelijkheden kan worden gebruikt wanneer deze ideeën serieus worden genomen en de mogelijkheid wordt geboden het plan om te zetten in actie.
Waar kunnen wij u mee helpen?
- het formuleren van een helder verhaal voor het management over de noodzaak van voortdurend verbeteren;
- het sturen van leidinggevenden om te komen tot gewenst voorbeeldgedrag;
- de uitvoering van verbetertrajecten met de medewerkers;
- het implementeren van de juiste tools (TPM, 6 sigma, WCM, Lean, Kaizen) passend bij uw organisatie en
- het trainen van uw medewerkers in het gebruik van de tools en het zelfstandig bijdragen aan verbeteringen.
Interim Black Belt
Wanneer u een verbeterproject succesvol wilt laten leiden, kunt u gebruik maken van een gekwalificeerde interim Black Belt van Précon. Direct inzetbaar als projectleider voor het leiden van uw verbeterprojecten ten aanzien van kwaliteitsbeheersing en kwaliteitsverbetering.
Onze Black Belts worden ingezet voor uiteenlopende werkzaamheden, waarbij de technologische achtergrond een belangrijke rol speelt.
Zij dragen, afhankelijk van uw wensen, de verantwoordelijkheid voor:
- het samenstellen van een (Lean) Six Sigma projectteam;
- het leiden van verbetertrajecten volgens de (Lean) Six Sigma methodiek;
- het ondersteunen van projectmedewerkers tijdens de uitvoering van verbeterprojecten;
- voorziening in specifieke kennis ten aanzien van kwaliteitsbeheersing en verbetering;
- inventarisatie van verbeterpotentieel;
- rapportage van de projectvoortgang.