Praktijkgerichte professionals Kwaliteitsmanagement

Bij Précon zijn we ervan overtuigd dat kwaliteitsmanagement meer is dan compliant zijn aan kwaliteitsstandaarden, zoals BRC, IFS, GFSI en FSSC22000. Wij streven altijd naar een cultuur waarbij kwaliteit en continu verbeteren hoog in het vaandel staan. Een cultuur waarbij kwaliteit en bedrijfsresultaat met elkaar in balans zijn. Kwaliteit gaat niet alleen over procedures, product en processen, maar ook over de houding van iedereen binnen de organisatie.
Elke klant is uniek, daarom geloven wij in een aanpak op maat.

Ondernemersscan

Heeft u een bedrijf in de food sector? Dan is onze scan een handig hulpmiddel om te ontdekken welke wet- en regelgeving van toepassing is.

Welke certificering is voor mijn bedrijf van toepassing?

Kwaliteitsmanagement food - productie

Productie

Voor uw bedrijf zijn de normen BRC Food, IFS Food of FSSC22000 van toepassing.

Kwaliteitsmanagement food - Verpakkingen

Verpakkingen

Produceert u verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie? Dan zijn BRC packaging, IFS PACsecure of FSSC22000 voor u van toepassing.

Kwaliteitsmanagement food - Transport en opslag

Transport en opslag

Slaat u voedingsmiddelen op of transporteert u deze? Dan zijn BRC Storage & Distribution, IFS Logistics of FSSC22000 voor u van toepassing.

Kwaliteitsmanagement food - Handel, import en export

Handel, import en export

U koopt en verkoopt voedingsmiddelen, maar heeft geen eigen productie, opslag of transport? Dan zijn BRC agents & brokers of IFS broker voor u geschikt.

Kwaliteitsmanagement food - Groothandel & Retail

Groothandel & Retail

Verkoopt u voedingsmiddelen in uw winkel of groothandel? Dan kunnen BRC retail of IFS Wholesale/Cash & Carry voor u geschikt zijn.

Bent u op zoek naar ondersteuning bij de implementatie van een norm?
Neem direct contact met ons op. Onze professionals helpen u graag.

Neem contact op

Onze aanpak

De juiste consultant op de juiste plek

Wanneer u Précon nodig heeft inventariseren we eerst samen met u de gewenste ondersteuning. We streven naar een perfecte combinatie tussen u als opdrachtgever en onze consultants. Naast het expertiseniveau van onze consultants is ook de persoonlijke match belangrijk.

De juiste kennis bij het vraagstuk

Onze consultants zetten naast hun eigen expertise ook de kennis en ervaring van vele collega’s in. Elke vraag is anders, elke oplossing is anders. Wij zien het als uitdaging om voor elke opdracht de juiste oplossingsvorm te kiezen!

Passend maatwerk bij uw vraag

Onze aanpak kenmerkt zich door het feit dat wij geen standaard oplossing hebben. Geen vaste templates, maar samen kijken wat het beste past bij uw bedrijf. Précon gelooft in praktijkgericht maatwerk, zodat u na afronding van de opdracht ook werkelijk onze toegevoegde waarde ervaart. Wij streven er altijd naar dat u na een bepaalde tijd op eigen kracht verder kunt.

Neem contact op
Of bel NL +31 (0)30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Aan welke regels moet ik voldoen wanneer ik levensmiddelen op de markt breng?
Heeft u een bedrijf in de food sector? Doe dan de ondernemersscan! U ontdekt welke regels van registratie bij de NVWA tot HACCP-verplichtingen voor u van toepassing zijn. Na het invullen van de scan is uw persoonlijke rapport direct als download beschikbaar. Een mooie leidraad voor eventuele vervolgstappen.
Is het hebben van een kwaliteitsstandaard verplicht?
In Europese verordeningen en Nederlandse Warenwetgeving is vastgelegd dat bedrijven verplicht zijn te werken met een voedselveiligheidssysteem. De NVWA ziet hier in Nederland op toe. Het hebben van kwaliteitsstandaarden is geen (wettelijke) verplichting. Echter, in veel gevallen stellen uw klanten het hebben van een kwaliteitsstandaard verplicht.
Wat moet ik doen om te kunnen certificeren volgens een van de standaarden?
Wanneer u een keuze heeft gemaakt te certificeren volgens een van de standaarden, komt een consultant van Précon bij uw bedrijf inventariseren wat nodig is om te komen tot certificering. Na afloop ontvangt u een rapport van deze zogenaamde nulmeting, waarin duidelijk is beschreven welke stappen nog genomen moeten worden. Précon kan ook ondersteunen bij de uitvoering van de nog te nemen stappen.
Kan Précon mij helpen een kwaliteitsstandaard te implementeren?
Ja, bij Précon bent u aan het juiste adres. Wij hanteren geen standaard aanpak, maar geloven dat ieder bedrijf uniek is en daarom een unieke aanpak nodig heeft. Lees hier meer over onze aanpak.
Bestaan naast de bekende kwaliteitsstandaarden ook klantspecifieke eisen?
Waar BRC, IFS en FSSC22000 als doel hadden de wildgroei onder de specifieke standaarden tegen te gaan, zien we dat sommige klanten aanvullende eisen hebben bovenop deze standaarden. Enkele Nederlandse retailers voeren bijvoorbeeld aanvullend Product Integrity Audits (PIA) uit. Précon kan u uiteraard helpen deze klantspecifieke eisen binnen uw bedrijf te implementeren.
Toon alle veelgestelde vragen

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Direct contact

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X