Praktijkgerichte professionals Kwaliteitsmanagement

Bij Précon zijn we ervan overtuigd dat kwaliteitsmanagement meer is dan compliant zijn aan kwaliteitsstandaarden, zoals BRC, IFS en FSSC22000. Wij streven altijd naar een cultuur waarbij kwaliteit en continu verbeteren hoog in het vaandel staan. Een cultuur waarbij kwaliteit en bedrijfsresultaat met elkaar in balans zijn. Kwaliteit gaat niet alleen over procedures, product en processen, maar ook over de houding van iedereen binnen de organisatie.
Daarom moet kwaliteitsmanagement de verbinding leggen tussen klant en leverancier én tussen werkvloer en management. Omdat die verbinding voor elke klant uniek is geloven wij in een op maat gemaakte aanpak.

Afspraak maken
Of bel NL +31 (0)30 65 66 010

Welke certificering is voor mijn bedrijf van toepassing?

Kwaliteitsmanagement - productie

Productie

Voor uw bedrijf zijn de normen BRC Food, IFS Food of FSSC22000 van toepassing.

Kwaliteitsmanagement - Verpakkingen

Verpakkingen

Produceert u verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie? Dan zijn BRC packaging, IFS PACsecure of FSSC22000 voor u van toepassing.

Kwaliteitsmanagement - Transport en opslag

Transport en opslag

Slaat u voedingsmiddelen op of transporteert u deze? Dan zijn BRC Storage & Distribution, IFS Logistics of FSSC22000 voor u van toepassing.

Kwaliteitsmanagement - Handel, import en export

Handel, import en export

U koopt en verkoopt voedingsmiddelen, maar heeft geen eigen productie, opslag of transport? Dan zijn BRC agents & brokers of IFS broker voor u geschikt.

Kwaliteitsmanagement - Groothandel & Retail

Groothandel & Retail

Verkoopt u voedingsmiddelen in uw winkel of groothandel? Dan kunnen BRC retail of IFS Wholesale/Cash & Carry voor u geschikt zijn.

Bent u op zoek naar ondersteuning bij de implementatie van een norm?
Neem direct contact met ons op. Onze professionals helpen u graag.

Neem contact op

Onze aanpak

De juiste consultant op de juiste plek

Wanneer u Précon nodig heeft inventariseren we eerst samen met u de gewenste ondersteuning. We streven naar een perfecte combinatie tussen u als opdrachtgever en onze consultants. Naast het expertiseniveau van onze consultants is ook de persoonlijke match belangrijk.

De juiste kennis bij het vraagstuk

Onze consultants zetten naast hun eigen expertise ook de kennis en ervaring van vele collega’s in. Elke vraag is anders, elke oplossing is anders. Wij zien het als uitdaging om voor elke opdracht de juiste oplossingsvorm te kiezen!

Passend maatwerk bij uw vraag

Onze aanpak kenmerkt zich door het feit dat wij geen standaard oplossing hebben. Geen vaste templates, maar samen kijken wat het beste past bij uw bedrijf. Précon gelooft in praktijkgericht maatwerk, zodat u na afronding van de opdracht ook werkelijk onze toegevoegde waarde ervaart. Wij streven er altijd naar dat u na een bepaalde tijd op eigen kracht verder kunt.

Neem contact op
Of bel NL +31 (0)30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Is het hebben van een kwaliteitsstandaard verplicht?
In Europese verordeningen en Nederlandse Warenwetgeving is vastgelegd dat bedrijven verplicht zijn te werken met een voedselveiligheidssysteem. De NVWA ziet hier in Nederland op toe. Het hebben van kwaliteitsstandaarden is geen (wettelijke) verplichting. Echter, in veel gevallen stellen uw klanten het hebben van een kwaliteitsstandaard verplicht.
Wat moet ik doen om te kunnen certificeren volgens een van de standaarden?
Wanneer u een keuze heeft gemaakt te certificeren volgens een van de standaarden, komt een consultant van Précon bij uw bedrijf inventariseren wat nodig is om te komen tot certificering. Na afloop ontvangt u een rapport van deze zogenaamde nulmeting, waarin duidelijk is beschreven welke stappen nog genomen moeten worden. Précon kan ook ondersteunen bij de uitvoering van de nog te nemen stappen.
Kan Précon mij helpen een kwaliteitsstandaard te implementeren?
Ja, bij Précon bent u aan het juiste adres. Wij hanteren geen standaard aanpak, maar geloven dat ieder bedrijf uniek is en daarom een unieke aanpak nodig heeft. Lees hier meer over onze aanpak.
Bestaan naast de bekende kwaliteitsstandaarden ook klantspecifieke eisen?
Waar BRC, IFS en FSSC22000 als doel hadden de wildgroei onder de specifieke standaarden tegen te gaan, zien we dat sommige klanten aanvullende eisen hebben bovenop deze standaarden. Enkele Nederlandse retailers voeren bijvoorbeeld aanvullend Product Integrity Audits (PIA) uit. Précon kan u uiteraard helpen deze klantspecifieke eisen binnen uw bedrijf te implementeren.
Wat kan Précon voor mij betekenen bij de voorbereiding op een externe audit?
Nadat de eisen vanuit de kwaliteitsstandaard binnen uw bedrijf zijn geïmplementeerd, kan Précon u ondersteunen in aanloop naar de externe audit. Hierbij kijken we samen met u wat nodig is om klaar te zijn voor de externe audit. Dit doen we aan de hand van een interne audit. Aan de hand van deze generale repetitie weet u precies wat nog moet gebeuren om tijdens de externe audit tot een succesvol resultaat te komen.
Toon alle veelgestelde vragen

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Direct contact

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief