Sylvaphane Group B.V. Feilloos door de ISO en BRC audits

Sylvaphane Holland en Sylvaphane Plastics hebben zich volledig gespecialiseerd in het maken en leveren van folies voor het verpakken van levensmiddelen. Op dit terrein biedt het bedrijf een uitgebreid assortiment folies, met voor elk type levensmiddel precies het juiste materiaal.

Samen met de bedrijven Euroflex en Plastic2Pack vormen zij de Sylvaphane Groep.

De Sylvaphane groep blijft voortdurend op zoek naar nieuwe en betere verpakkingstoepassingen en denkt daarbij altijd in oplossingen. Er wordt gebruik gemaakt van de modernste apparatuur en Sylvaphane zet zich in voor just-in-time leveringen, de beste kwaliteit, optimaal voorraadbeheer en uitgekiend logistiek management.

Zo kan zij haar afnemer, als partner in verpakkingen, op een heldere en professionele manier onbegrensde mogelijkheden bieden. De tevreden afnemers bevinden zich voornamelijk door heel Europa in verschillende bedrijfstakken, maar vooral in de voedingsmiddelenindustrie. De afgelopen jaren hebben zich gekenmerkt door een constante groei van het bedrijf. In de toekomst voorziet Heimen van Diest, directeur, dat deze trend zich verder zal voortzetten.

De samenwerking

“Sinds 2016 werken wij samen met Précon. Deze samenwerking is ontstaan vanuit een tekort aan capaciteit.” vertelt Heimen van Diest. “De functie van kwaliteitsmanager was destijds vacant. Précon heeft direct een uitvoerende en ondersteunende rol op zich genomen met als doel de wettelijke eisen te borgen in ons kwaliteitssysteem. De consultant van Précon was ‘to the point’ en heeft ervoor gezorgd dat ‘de neuzen dezelfde kant op gingen’. De plezierige samenwerking met de consultant en onze tevredenheid over de geleverde dienstverlening heeft er toe geleid, dat de huidige rol van de consultant een hele andere is geworden, namelijk een adviserende rol.”

“Wij ervaren dat de consultant veel actuele kennis meebrengt over normen en wet- en regelgeving en dit heel goed op maat weet te vertalen en toespitst naar onze specifieke bedrijfssituatie.” vult Petra Ebbelaar, QESH coördinator aan.

De uitdaging

“Wij zijn een platte organisatie en praktisch ingericht.” aldus Heimen van Diest. “Tevens een innovatieve en dynamische organisatie met meer ‘doeners dan denkers’. In 2017 hebben wij de transitie van ISO 9001:2008 naar 9001:2015 afgerond. Op zo’n moment ervaar je de toegevoegde waarde van Précon. Wij, doeners, mogen dan vanuit de ISO normering nadenken over de organisatie, een context analyse maken en nadenken over onze sterktes en zwaktes. Onbewust zijn wij dagdagelijks bezig met deze zaken, maar bewust dit op papier zetten zijn we minder gewend. De consultant heeft ons de spiegel voorgehouden en structuur geboden hoe je één en ander aanpakt. Op organisatorisch vlak heeft de consultant ook een aantal veranderingen in gang gezet: onze medewerker van personeelszaken kan nu zelfstandig verder. In diezelfde periode hebben wij samen met de consultant hard gewerkt om de BRCGS status te bereiken. De transitie is voltooid, de ISO 9001:2015 en BRC (grade AA) certificaten zijn binnen. Wij zijn trots op het behaalde resultaat, dat van het hoogste niveau is. Op zo’n moment ervaren wij de toegevoegde waarde van Précon.”

Heimen van Diest zegt trots: “Het bewijs dat de kennis van Précon van toegevoegde waarde is, is dat wij feilloos door de ISO en BRC audits zijn gekomen. Dit is het bewijs dat de dienstverlening, die specifiek is toegespitst op onze organisatie, goed is!”

De toekomst

“Ook in de toekomst blijven wij samenwerken met Précon. Zij wijzen ons de weg in het land van wet- en regelgeving. De pro-actieve houding van de consultant geeft ons vertrouwen dat wij continu op de hoogte blijven van de wet- en regelgeving.” geeft Heimen van Diest aan. “Daarnaast is de actuele kennis en steun van de consultant om draagvlak op het gebied van kwaliteit binnen de organisatie te creëren en te behouden zeer bruikbaar.” vult Petra Ebbelaar aan. “Kwaliteit staat niet voor niets hoog bij ons in het vaandel.”

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X