Danone Nutricia Reseach FSSC22000 certificering met ruimte voor innovatie

Al sinds 1896 heeft Nutricia de missie om bij te dragen aan een goede gezondheid van zuigelingen en van kwetsbare groepen met een ziekte of aandoening die speciale voeding vereist.

In Utrecht is het Danone Nutricia Research Centre gevestigd, waar onderzoek plaatsvindt en wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar nieuwe producten.

Deze producten worden uitgebreid getest, onder andere via sensorisch onderzoek in testpanels. Deze producten moeten in een vroeg stadium geschikt zijn voor consumptie en voldoen aan alle eisen op het gebied van voedselveiligheid.

Nutricia had de eis om de Pilot Plant in het Research Centre te certificeren tegen de FSSC22000 norm. Zij kozen ervoor om Précon in te schakelen om dit te realiseren.

De uitdaging

Het certificeren van een pilot plant is complex omdat er geen sprake is van standaard processen of recepturen. Elk onderzoek bestaat uit een nieuwe combinatie van grondstoffen en processen.

Niet-standaard is dus de standaard in dit geval. De uitdaging is een voedselveilig product te realiseren en tegelijkertijd de mogelijkheid te behouden nieuwe werkwijzen uit te proberen door volop te experimenteren.

De aanpak

Samen met het team in de pilot plant heeft de Précon consultant een praktische aanpak ontwikkeld waarbij de voedselveiligheid wordt geborgd en tegelijkertijd zoveel mogelijk flexibiliteit in stand blijft.

De pilot plant van het Danone Nutricia Reseach Centre is succesvol gecertificeerd volgens de FSSC22000 norm.

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X