Tomatenkwekerij Duijvestijn is ambitieus en gaat, naast het drogen van tomaten, in samenwerking met Kitchen.blue allerlei nieuwe producten produceren.
Denk aan spreads en salades, gevarieerd van tomaat-americain tot aan roomkaas-pompoen. Het huidige productieproces wordt hier volledig op aangepast.
Bij zo’n verandering komt veel kijken, er zijn namelijk nieuwe processen, grondstoffen en werkwijzen die ingevoerd worden. Voor Duijvestijn hoog tijd om de door Précon opgestelde risicoanalyse uit 2013 te laten herzien.
De uitdaging
De uitdaging van de opdracht bij Duijvestijn zat hem in de bestaande HACCP-studie. Het is een pittige opgave om uit een bestaande HACCP-studie een volledig nieuwe studie op te bouwen mét alle kennis van nu daarin verwerkt.
Zo kom je bijvoorbeeld nieuwe gevaren tegen op bestaande grondstoffen waarover in 2013 nog geen literatuuronderzoek naar was gedaan.
De aanpak
Na een intake van anderhalve dag bij de tomatenkwekerij in Pijnacker en het uitwerken van de gegevens kon Précon een volledig herziende HACCP-studie, rekening houdend met de gevareninventarisatie, de risicoanalyse van de grond- en hulpstoffen en de processen, opleveren. En natuurlijk is de HACCP-studie gereed voor certificering tegen de BRC-8 norm!
Daarnaast heeft Précon adviezen gegeven voor het opstellen van processchema’s, een bemonsteringsplan en de temperatuurbeheersing van productieruimtes.
Duijvestijn waardeerde de aanwezigheid van de consultant op locatie tijdens de ideefase. Op die manier kon niet alleen de HACCP-studie behandeld worden, maar konden ook diverse ad-hoc vragen beantwoord worden. Het resultaat: een tevreden klant met een frisse HACCP studie!