Ontzorgen, borgen en overdragen Konings Drinks n.v.

Konings Drinks n.v. is als familiebedrijf opgericht in 1946 en via een management buy-out in 2008 overgenomen door de huidige eigenaren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 7 vestigingen in 4 landen, waarvan de nieuwste vestiging in Genk (B) dit jaar zijn deuren zal openen.

Konings is een betrouwbare partner voor co-manufacturing, co-packing en processing van dranken.

De dranken variëren van hoog alcoholische dranken tot koffie. Van sappen en frisdranken tot bier. Van hard seltzers en ciders tot crèmedranken. Afgevuld in verschillende verpakkingsvormen, zoals glas, blik, PET of Tetra®. “Konings, helping you win your drinks’ battles.”

Betrouwbare partner voor kwaliteitszaken

Miet Vanrusselt, QA manager binnen het centrale kwaliteitsteam bij Konings Drinks, geeft aan dat Konings, door de grote en snelle groei, zocht naar een betrouwbare partner voor kwaliteitszaken. Een partner die hen niet alleen tijdelijk kan ontzorgen, maar die er ook voor zorgt dat de kennis geborgd en overgedragen wordt.

“Niet alle consultancy bedrijven zorgen ervoor dat je na de ondersteuning weer zelfstandig verder kunt. Dat hebben we juist wel gevonden in Précon. Net als het brede dienstenpakket van Précon waar we op terug kunnen vallen.”

Miet Vanrusselt, QA manager

De eerste samenwerking betrof een interim QA managers rol door een Précon consultant in Breda. Er is veel werk verzet en uiteindelijk is de nieuwe QA manager van Konings door de consultant van Précon ingewerkt.

Inmiddels is een vast partnership tussen Konings en Précon ontstaan. Een keer in de 6 weken vindt overleg plaats om te kijken welke zaken spelen en waar Précon bij kan ondersteunen of adviseren.

Welke projecten hebben wij gedaan?

  • interim ondersteuning op de sites in Zonhoven (B) en Breda (NL);
  • een Food Law Guide Guided! abonnement om up-to-date blijven van de wetgeving in Europa, Nederland en België;
  • advies bij diverse regulatory affairs issues;
  • PCOI training van diverse Konings collega’s ten behoeve van de export naar USA en
  • de vraag om uitbreiding van het e-learningaanbod van Konings.

QA software Quasydoc

De goede samenwerking komt ook tot uiting via het gebruik van Quasydoc, het softwarepakket voor de kwaliteitsafdeling. Quasydoc wordt door Konings gebruikt voor klachtenafhandeling, acties en specificatiebeheer. En Konings wil meer processen digitaliseren in Quasydoc. Zo wordt gewerkt aan de digitalisering van de formulieren welke ingevuld worden aan de productielijn (Quasydoc Collect) en om de hygiënerondes via Field checks uit te voeren.

Afgelopen december zijn een aantal Précon collega’s met veel ervaring bij de implementatie van Quasydoc gaan kijken in Zonhoven (B) om te zien hoe QD Collect en Field checks in de praktijk werkt, zodat dit in de toekomst ook naar andere Préconklanten uitgerold kan worden.

Voor beide partijen een win-winsamenwerking! Meer weten? Neem contact met ons op via info@precon.group of +31 30 65 66 010.

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Direct contact

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X