Carezzo Nutrition Précon ondersteunt start-up

Carezzo is een nieuw voedingsmerk gevestigd in Helmond. Dit bedrijf vermarkt eiwitverrijkte basisvoeding, zoals sappen, soepen, brood, banket, roomijs en maaltijden voor doelgroepen met speciale voedingsbehoeften. Dit kunnen bijvoorbeeld ouderen zijn of mensen die herstellende zijn van een behandeling in het ziekenhuis. Carezzo Nutrition maakt het met zorgvuldig samengestelde recepturen mogelijk voldoende eiwitten binnen te krijgen ter bevordering van het herstel en ter ondersteuning van een gebalanceerd dieet. De missie van het bedrijf is dan ook te werken vanuit de beleving van vers eten en drinken waarin het genieten van lekker eten en drinken centraal staat en daarbij de gezondheid ondersteunt.

Middels certificering wilde Carezzo Nutrition kunnen aantonen dat het kwalitatieve producten levert. Het is van groot belang om kwaliteit en voedselveiligheid van producten 100% te garanderen bij deze kwetsbare doelgroep. Voor de inhoudelijke expertise is Précon ingeschakeld.

Uitdaging

Allereerst is gekeken welke norm het beste past bij Carezzo Nutrition. In samenspraak is gekozen voor de IFS Broker norm. Deze norm biedt ruimte voor innovatie en ontwikkeling, maar borgt ook de kwaliteitsgaranties van alle productiepartners. Daarnaast sluit de norm aan bij de huidige afzetmarkten, zoals Duitsland, Zwitserland en Denemarken, en geeft het ruimte ook naar andere regio’s te exporteren.

Aanpak

Om aan de eisen uit de norm te kunnen voldoen is door Précon een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet. Samen met het HACCP-team is gekeken naar de producten en productgroepen bij Carezzo Nutrition. Daarna is de HACCP-studie uitgevoerd en het kwaliteitshandboek opgezet. Consultant Bas Moolenschot heeft Carezzo Nutrition ondersteund bij dit proces en zegt er het volgende over: “We hebben gezorgd dat het handboek zo ‘slank’ mogelijk is, met als uitgangspunt dat aan de norm wordt voldaan.” Dit heeft tot een goed resultaat geleid, in juli 2019 heeft Carezzo Nutrition IFS Broker higher level certificering behaald.

Op dit moment bezoekt Précon Carezzo Nutrition diverse keren per jaar voor ondersteuning bij werkzaamheden die onderdeel zijn van het kwaliteitsmanagementsysteem, zoals de jaarlijkse verificatie, interne audits en ondersteuning in het HACCP-team. Eén van de HACCP-teamleden heeft de e-learning module HACCP-basis van Précon gevolgd. Twan Verstegen vertelt: “Het fijne van e-learning is dat je het moment zelf kunt bepalen, dus er ook echt voor gaat zitten. De uitleg is to the point en erg leerzaam. Ik ben nu van toegevoegde waarde in ons HACCP-team.”
Ook fungeert Précon als sparring-partner voor Carezzo Nutrition, onder andere voor de toepassing van nieuwe wettelijke eisen, aanpassingen in de norm en andere ontwikkelingen die horen bij kwaliteitsmanagement. Wim van Cuijk: “We nemen vaak contact op met Précon voor vragen of advies. Onlangs hebben we nog een aantal etiketten laten controleren op wettelijke vereisten met betrekking tot claims in diverse landen.”

Al met al een zeer prettige samenwerking die we nog graag lang voortzetten.

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X