Specificatiebeheer

Het opstellen van een specificatie is een complex proces en fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben, met zelfs een recall als gevolg. Met Quasydoc automatiseert u het proces van specificatiebeheer dusdanig dat de foutkans enorm wordt gereduceerd.

Quasydoc biedt de mogelijkheid uw leveranciers toegang te geven tot een afgesloten omgeving van het systeem. Uw leveranciers kunnen zelf alle informatie met betrekking tot de grondstof invoeren. De laatste goedkeuring ligt bij u. Hierdoor bent u ‘in control’.

Quasydoc stelt aan de hand van receptuurgegevens automatisch de eindproductspecificatie op, rekening houdend met eventuele proceskenmerken, zoals gewichts- en vochtverlies. Op basis van de eindproductspecificatie wordt direct een etiket opgemaakt en geprint via bijvoorbeeld Nicelabel. Daarnaast kunt u de specificatie direct koppelen aan systemen als PSinFoodservice en GS1.

De specificaties zijn op te maken in de gewenste structuur. Meerdere templates kunnen worden aangemaakt, bijvoorbeeld voor een onderscheidende specificatie per merk of klant.

Veelgestelde vragen

Als ik een receptuurwijziging doorvoer, wordt de specificatie dan ook aangepast?
Ja, wijzigingen in de receptuur worden op eenvoudige manier doorgevoerd in Quasydoc. De ingrediëntendeclaratie wordt opnieuw opgesteld, de voedingswaarden worden automatisch herberekend en de allergenen worden aangepast. De kans op fouten in de etikettering neemt hiermee drastisch af.
Is overzichtelijk welke allergenen in de verschillende producten aanwezig zijn?
Ja, in Quasydoc doet u eenvoudig een allergenencheck. Hierdoor ziet u in een oogopslag welke allergenen in welke producten aanwezig zijn.
Ik wil de nutriscore van mijn producten vermelden op de specificaties, is dit mogelijk?
Quasydoc biedt reeds de mogelijkheid om de Nutriscore van uw producten te berekenen en weer te geven op de specificatie.

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief