Ervaren partner in Regulatory Affairs

Waar moeten uw bedrijf, producten, etiketten en communicatie aan voldoen volgens de meest recente wet- en regelgeving? Complex taalgebruik, een veelvoud aan verplichtingen en regelmatige wijzigingen in wetgeving leiden vaak tot onduidelijkheden en misverstanden. Bovendien wilt u bijdragen aan duurzaamheid, maar niet in de greenwashing valkuil terecht komen.

Het voldoen aan al die wettelijke eisen vraagt bovendien veel kennis, tijd en ervaring. Tijd die u liever ergens anders aan besteedt.

Précon volgt de wetgeving op de voet. Zo weten we tijdig wat de impact is voor uw organisatie. En helpen we u vandaag om voorbereid te zijn op de dag van morgen.

Afspraak maken
<Of bel NL +31 (0)30 65 66 010

Onze aanpak

Bent u op zoek naar hulp bij het opstellen van etiketteksten? Bent u benieuwd of de informatie op uw website voldoet aan alle verplichte eisen? Of vraagt u zich af wat de aankondiging van een wetswijziging voor uw bedrijf betekent?

Nadat u uw vraag bij ons heeft gesteld, nemen we contact met u op. Soms hebben we nog een aanvullende vraag of is het handig wanneer u ons wat extra informatie stuurt (bijvoorbeeld een grondstofspecificatie of een voorbeeldetiket). Onze consultant geeft een inschatting van de tijd die nodig is om uw vraag te beantwoorden en overlegt met u op welke manier u onze terugkoppeling wenst te ontvangen. Ook de opleverdatum wordt op dat moment vastgesteld.

Of uw vraag nu kort of uitgebreid is, onze ervaren professionals van de Regulatory Affairs voor de Food Industry helpdesk staan altijd voor u klaar.

Neem contact op
Of bel NL +31 (0)30 65 66 010

Veelgestelde vragen

Hoeveel ervaring heeft Précon op gebied van Regulatory Affairs in de food industry?
Al sinds de oprichting in 1993 beantwoorden onze consultants vragen van klanten over wetgeving. Vandaag de dag werken we met ons team dagelijks aan diverse wettelijke vraagstukken en issues. Onze consultants hebben een HBO of universitaire opleiding in voeding. Veel van hen hebben ruimschoots werkervaring bij diverse werkgevers, zoals retailers en levensmiddelen producerende bedrijven. Onze senior consultants zorgen voor de interne opleiding van hun collega’s. Deze ‘learning on the job’ heeft als resultaat dat de kennis van onze consultants snel uitgebreid wordt en we een zeer flexibel inzetbaar team hebben. Bijkomend voordeel is het ‘tweede-paar-ogen’-principe, waardoor de kwaliteit van het geleverde werk geborgd is.
Hoe houden de consultants van Précon de wetgeving bij?
Het bijhouden van de wettelijke eisen vraagt veel kennis, tijd en ervaring. Précon volgt de wetgeving op de voet, dat doen we middels de Food Law Guide. Onze redactie vertaalt dagelijks de wettelijke wijzigingen, aankondigingen en verplichtingen in een begrijpelijke toelichting.
Om onze diensten goed te kunnen leveren houden we bij Précon de volgende bronnen bij: Internationale, Europese en nationale wetgeving, jurisprudentie, praktijkbladen en diverse nieuwssites. Naast nieuwe wetten en wetswijzigingen worden dus ook bijvoorbeeld ROW verslagen, Kamervragen en BOB aanvragen bijgehouden.

Voor onze klanten is het mogelijk een abonnement op de Food Law Guide te nemen en zo zelf altijd op de hoogte te zijn. Bij Précon maken onze consultants zelf ook gebruik van de Food Law Guide, op die manier zijn we altijd geïnformeerd over de meeste recente wetgeving en weten we tijdig wat de impact is voor uw organisatie.
Hoe vaak wijzigt de wetgeving?
Levensmiddelenwetgeving wordt zeer regelmatig aangepast. Onze Food Law Guide redactie werkt deze wijzigingen dagelijks bij in onze online gegevensbank.
Niet alleen komen oude wetten te vervallen en worden nieuwe wetten gepubliceerd, maar ook worden artikelen in de wet gewijzigd, vervangen of verwijderd. Wanneer u wetgeving raadpleegt, is het dan ook van groot belang altijd de geconsolideerde (meest up-to-date) versie te bekijken.
Welke vragen kan ik stellen aan de consultants van Regulatory Affairs?
Alle vragen ten aanzien van de interpretatie en praktische toepassing van wetgeving over etiketteren en aanverwante onderwerpen kunnen worden gesteld. Bijvoorbeeld: waar moeten mijn etiketten aan voldoen volgens de meest recente wet- en regelgeving? Dit kan uitgezocht worden voor producten binnen de EU of daarbuiten.
Ook specifieke vragen over de etikettering van biologische producten of vragen over het toekennen van een keurmerk zoals Rainforest Alliance of Halal kunnen bij ons worden gesteld. Tevens kunnen wij de voedingswaarden en Nutri-Score snel en efficiënt berekenen en een VITAL rapportage ter onderbouwing van het allergenenmanagement opstellen.

Heeft u advies nodig bij productontwikkeling of zoekt u manieren om de criteria voor gezonde voeding toe te passen binnen uw assortiment? Ook dan bent u bij Précon aan het juiste adres.

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Direct contact

Onze professionals helpen u graag

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X