Jumbo Supermarkten Précon is veelzijdig partner voor de kwaliteitsafdeling van Jumbo

Jumbo Supermarkten is een van de grootste retailers van ons land. Met een wisselend assortiment van meer dan 10.000 Private Label producten, is kwaliteit van de producten van groot belang. De kwaliteitsafdeling heeft dan ook een hele kluif aan het zorgen voor veilige producten die aan de wetgeving en alle steeds strenger wordende kwaliteitseisen voldoen. Met een zeer divers assortiment, van versproducten tot kruidenierswaren en van food tot non-food, biedt dit diverse uitdagingen.

Ondersteuning door Précon

Précon fungeert hierin als verlengstuk voor de gehele kwaliteitsafdeling, waarin consultants met verschillende expertises worden ingevlogen om te ondersteunen waar nodig. Deze expertises variëren van food tot non-food, van verpakkingseisen tot duurzaamheidsclaims, van allergenen tot grondstofgevaren.

Zo denkt Précon mee met een werkwijze voor borging van voedselveiligheidsgevaren (zoals beschreven door NVWA in infoblad 64). Wanneer wijzigingen plaatsvinden in het landschap van etiketteringseisen, vraagt Jumbo, Précon om advies over hoe met deze veranderingen om te gaan in praktijk. Het verstrekken van wekelijkse updates via de Food Law Guide over alle wetswijzigingen op Europees en nationaal niveau helpt kwaliteitsmanagers om gemakkelijker op de hoogte te blijven van de wettelijke vereisten.

Verder hebben we een aantal maatwerk e-learning modules ontwikkelt voor Jumbo. Deze modules helpen de leveranciers van Jumbo bij het opvoeren van informatie in de systemen. Précon verzorgt ook een trainingen en workshops voor Jumbo medewerkers op de werkvloer om hen te helpen aan de geldende kwaliteitsnormen te voldoen.

Tot slot is Précon al jaren partner voor Jumbo op het gebied van etikettering voor alle 10.000 Private Label producten.

Etikettering & productinformatie

Jaarlijks worden zo’n 4000 Private Label producten nieuw ontwikkeld of krijgen een wijziging in receptuur, waardoor productspecificatie en etiket aangepast moeten worden. Beiden moeten de juiste wettelijke informatie bevatten en voor de etiketten geldt dat deze de consument niet mogen misleiden. Hiervoor is ruime kennis van en ervaring met zowel Europese als nationale wetgeving nodig. Om die reden heeft Jumbo Supermarkten gekozen voor de uitbesteding van het specificatiebeheer en bijkomende label compliance door Précon. Précon ontzorgt Jumbo in het gehele proces, van het vrijgeven van de specificatie voor de leverancier, tot controle van ingevulde informatie, tot afstemming met assortiment managers, inkopers en designers bij Jumbo.

Précon denkt mee met Jumbo over de meest optimale manier om het gehele etiketteringsproces in te richten. Met de ervaring die Précon inmiddels heeft van dit proces, snappen ze de uitdagingen die liggen in afstemming tussen diverse partijen. Van uitdagingen aan de leverancierskant bij het invullen van systemen, tot uitdagende deadlines bij instroom van nieuwe producten, het Précon team werkt nauw samen met Jumbo om dit alles zo goed mogelijk te laten verlopen!

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kantoor België is verhuisd! Het nieuwe adres is: Franklin Rooseveltplaats 12 bus 6, 8ste verdieping, 2060 Antwerpen

X