Jumbo Supermarkten Jumbo wordt ontzorgd in specificatiebeheer

Jumbo Supermarkten is een van de grootste retailers van ons land. Met een wisselend assortiment van maar liefst 10.000 Private Label producten is specificatiebeheer van groot belang.

Vanuit de informatie in de ‘specs’ worden de etiketten immers opgesteld. Naast een aantrekkelijke verpakking moet alle productinformatie voldoen aan wet- en regelgeving.

"Door gebruik te maken van de kennis en resources van Precon heeft Jumbo al vele jaren een prima partner op het gebied van productspecificaties. Van meedenken in het optimaliseren van interne processen bij Jumbo om de “time-to-market” te versnellen van de huismerken tot het optimaliseren van de kwaliteitssystemen." Johan Hulleman, Manager Kwaliteit - JUMBO Supermarkten B.V.

De uitdaging

Bij Jumbo Supermarkten worden jaarlijks zo’n 4000 producten nieuw ontwikkeld of krijgen een wijziging in receptuur. Met als gevolg een nieuwe of aangepaste productspecificatie én etiket. Beiden moeten wettelijk de juiste wettelijke informatie bevatten en voor de etiketten geldt dat deze de consument niet mogen misleiden.

Met een zeer divers assortiment, van versproducten tot kruidenierswaren en van food tot non-food, is die controle een hele uitdaging. Hiervoor is ruime kennis van en ervaring met zowel Europese als nationale wetgeving nodig. Om die reden heeft Jumbo Supermarkten gekozen voor de volledige uitbesteding van het specificatiebeheer en bijkomende labelcompliance door Précon.

De aanpak

Précon kent het proces van Jumbo Supermarkten inmiddels door en door en heeft ruime ervaring met het etiketteringsprotocol van Jumbo Supermarkten. Précon ontzorgt Jumbo in het gehele proces, dat begint bij de uitgifte van EAN codes en het vrijgeven van de specificatie voor de leverancier.

Vervolgens coördineert Précon de planning en zorgt ervoor dat deadlines worden behaald. Zij nemen contact op met de leveranciers ter ondersteuning van het correct invullen van de systemen en controleren tot slot het volledige artwork.

Het dedicated team van Précon werkt deels vanaf het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten in Veghel. Dat maakt duidelijke communicatie met assortimentmanagers, inkopers en designers mogelijk om zodoende samen tot een efficiënt en correct proces van specificatiebeheer te komen.

Betrokken Professionals

Stel uw vraag online

Stel uw vraag online

Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op

Altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief